Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Støt vores venskabskirke i Nigeria i en svær tid!

Biskop Henrik Stubkjær opfordrer kirker i Viborg Stift til at bede for vores venskabskirke i Nigeria og til at samle ind til kirkens uddeling af corona-nødhjælp.

Af Peter Fischer-Nielsen

Corona-krisen er stor i Nigeria, og den kommer som endnu en alvorlig krise til et land, der i forvejen er hårdt ramt af fattigdom, etniske og religiøse uroligheder og terrorangreb.

”Jeg er nødt til at gå på markedet hver dag, enten for at sælge lidt brænde eller blive hyret som daglejer. Men nu er der lockdown, og jeg kan ikke få råd til købe mad, sæbe og masker til min familier.” Sådan fortæller en nigeriansk far om den desperate situation, som han og mange andre lige nu befinder sig i.

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria er derfor gået i gang med at uddele nødshjælpspakker til familier, der er ramt af krisen – og kirken spørger nu om vores hjælp. En nødhjælpspakke koster blot 50 kr. og kan hjælpe en familie på fire personer en hel uge. Pakken indeholder mad, ansigtsmasker, håndsæbe og desinfektionsmidler.

Lad os være gavmilde!

Biskop Henrik Stubkjær appellerer til menigheder i Viborg Stift om at engagere sig i indsamlingen, der koordineres af Mission Afrika.

”Det er vigtigt, at vi som kirke i den privilegerede del af verden, bakker op om vores kristne brødre og søstre, der lever under vanskelige vilkår andre steder på kloden. Paulus lærer os at tænke om kirken som et legeme – lider én legemsdel, så lider også alle de andre. Lige nu lider vores venner i Nigeria. De har brug for vores støtte til at kunne hjælpe nødlidende i deres land. Lad os være gavmilde både med vores forbøn og med vores penge!”

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria har en venskabsrelation med Viborg Stift, der går helt tilbage til 1973, og som i disse år er ved at blive genoplivet. Biskop Henrik Stubkjær skulle have besøgt kirken til sommer, og i efteråret skulle en delegation fra stiftet have været i Nigeria. Men begge rejser er blevet aflyst på grund af corona-situationen.

Det kan I gøre:

  • Bed for Kristi Lutherske Kirke i Nigeria. I kan for eksempel flette denne linje ind i jeres kirkebøn: 
    ”Vi beder for Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, som er venskabskirke med Viborg Stift. Styrk du kirken til at kunne række ud med hjælp og omsorg i en vanskelig tid, hvor corona udgør endnu en udfordring for samfundet og for kirken. Vis os, hvordan vi kan være til støtte og opmuntring for kirken i Nigeria.”
     
  • Lav en indsamling til nødhjælpskasser. Fortæl at for bare 50 kr. kan man hjælpe en familie i en hel uge. Indsamlede gaver sendes til Mission Afrika via kontonummer 5061-1060018 – mærk indbetalingen ”Projekt 2157”
     
  • Læs mere om kampagnen på Mission Afrikas hjemmeside: https://missionafrika.dk/nigeria-corona