Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Elsker samvær med kollegaer

Over 130 præster var samlet til inspiration, foredrag og fællesskab.

(Klik og se stemningsvideo fra stiftspræstestævnet)

Udsigten til søerne i Viborg dannede en smuk ramme om det årlige stiftspræstestævne i Viborg Stift.

-Jeg elsker at være sammen med mine kollegaer, fortæller sognepræst Heidi Sun fra Tjørring. Nogen gange kan man godt være sådan en ensom ulv som præst og så er det fedt at komme her og mærke fællesskabet.
At opleve at vi er mange og at vi står sammen her i stiftet, supplerer Peter Krabbe-Larsen fra Struer.

Kristendom - kult eller tumult

At der er noget at snakke om, mærkes tydeligt både i pauserne og når foredragsholderne beder deltagerne om at finde sammen i små grupper. Så bliver gange og lokaler fyldt af en summen af snak.

I løbet af to dage bliver de fyldt af samvær og foredrag, hvor præsterne bliver budt velkommen af biskop Henrik Stukjær til overskriften: Kristendom - kult eller tumult.

Hans Jørgen Lundager Jensen

Her bliver der blandt andet bladret i historiebøgerne hvor Hans Jørgen Lundager Jensen tog deltagerne på en rejse fra bibelsk kult til nutidig gudstjeneste. Om hvordan gudstjenester er en indøvning i troen - en træning i at fastholde det vi har opnået.

Nye input

-Det at godt at blive opfyldt både åndeligt, teologisk og akademisk. Få nogen nye input, fortæller sognepræst Heidi Sun, Tjørring.

Og der er forskellige input at få. Knap er gudstjenestens historiske rejse talt færdig inden en ny rejse ind i litteraturens verden begynder, og skal fortælle deltagerne noget om gudstjenestens fællesskab.

Jesper Stange

-Vi skal lære noget af dem som vi ikke selv har valgt at være sammen med - hvis vi ikke ender med at lave særgudstjenester for hver af os, fortalte Jesper Stange.

Smag og behag

Og gudstjeneste rejsen sluttede med et kig på gudstjenesten som ritual, hvor Jørgen Demant gav 10 tser om gudstjenesten og fortalte at smag og behag er afgørende for hvad folk synes om gudstjenesten. Han har siddet med i biskoppernes arbejdsgruppe omkring gudstjenesten.

 

Jørgen Demant

Men der var også plads til at kigge på præsternes arbejdsmiljø og hvordan stress kan tackles på arbejdspladsen.

-Vi har tilbud til folk der er blevet syge - men har vi nok der forhindrer det, spurgte Jesper Karle, og mente at folkekirken har en udfordring og opfordrede til at have professionel nysgerrighed til sine kollegaer.

Tager meget med hjem

-Jeg tager virkelig meget med mig hjem. Jeg synes vi har haft nogen spændende oplæg, som sætter tanker igang og det er godt, slutter sognepræst Heidi Sun fra Tjørring

Jesper Karle