Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder
Intranet

Sådan kommer du i gang med det nye intranet

Folkekirkens nye intranet er nu en realitet – men ved du, hvordan du får mest ud af mulighederne? Vi guider dig.

 

12. april gik en helt nyt digital portal i luften – nemlig Folkekirkens IntraNet (FIN), der er målrettet folkekirkens ansatte, præster, menighedsråd og andre interesserede.

Portalen er en erstatning for Den Digitale Arbejdsplads (DAP), og med det nye intranet følger et hav af nye muligheder samlet på ét sted.

Den nye platform er både mere brugervenlig og overskuelig end tidligere, og så ligger meget af indholdet frit tilgængeligt, så du kan få hurtig og let adgang til det, du har brug for, uden at skulle bøvle med brugernavn og kode.

Men hvordan kommer du bedst i gang med det nye intranet?

Vi guider dig til at få mest muligt ud af platformen.

Passer til dig

Folkekirkens IntraNet samler en masse informationer på samme platform, men du har mulighed for at tilpasse din brugerflade, så du ikke drukner i nyheder og begivenheder fra Københavns Stift, hvis din hverdag er i det midt- og vestjyske.

Det gør du ved at gå ind på intranettet via hjemmesideadressen folkekirkensintranet.dk, hvor du bliver mødt af et pop-up vindue, der opfordrer dig til at tilpasse siden til dine behov. Tryk på ’Start’ og vælg nu din eller dine roller i folkekirken. Herefter trykker du ’Næste’ og vælger dit stift – Viborg Stift – og trykker ’Bekræft’. 

Personlige indstillinger på intranet

Hvis du tidligere har besøgt Folkekirkens IntraNet og ikke bliver mødt af et pop-up vindue, kan du i stedet ændre dine personlige indstillinger via knappen 'Dine personlige valg' øverst i højre hjørne.

Du vil nu opleve, at indholdet på forsiden af intranettet passer bedre til netop dig. Herfra kan du dykke ned i lokale begivenheder, nyheder fra stiftet og meget andet.

Mange muligheder

Foruden dine lokaltilpassede nyheder giver det nye intranet også let adgang til en masse af de værktøjer, du kan have brug for i det daglige. Her kan du med få klik tilgå vejledninger, skabeloner og temaer, der lige nu fylder i folkekirken. Hvis du logger ind med dit Mit-ID eller en @km.dk-mailadresse kan du desuden dele viden i lukkede grupper, sende fortrolige mails eller arbejde i it-systemer, der behandler personfølsomme oplysninger.

Nyhedsmail til intranet

Det er en god ide at tilmelde dig intranettets nyhedsbrev, så du er opdateret på seneste nyt og vigtige informationer om intranettet. Tilmeld dig nederst på intranettets hjemmeside eller via linket her. 

Vi vil også opfordre dig til at tilmelde dig intranettets nyhedsmail. Så er du altid opdateret på de seneste nyheder og vigtige informationer, der relaterer sig til platformen. Du tilmelder dig nyhedsbrevet her.

Giv os feedback

Som en del af udviklingen af den nye intranetplatform har sitets webudviklere fået hjælp af over 700 brugere, der løbende har givet deres feedback på platformen – men du kan også være med.

Selvom platformen nu er i luften, så er tanken, at den løbende skal tilpasses og opdateres, så den passer bedst til de behov, som brugerne oplever. Tøv derfor ikke med at give feedback, når vi løbende laver brugerundersøgelser og evalueringer af platformen.

God fornøjelse! Vi håber, du får gavn af Folkekirkens IntraNet!

Folkekirkens IntraNet

  • Link til intranettet: folkekirkensintranet.dk
  • Folkekirkens IntraNet (FIN) er udviklet i et samarbejde mellem Kirkeministeriet, landets 10 stifter, Landsforeningen af Menighedsråd og Folkekirkens It.
  • På intranettets åbne del kan man finde vejledninger, skabeloner, inspiration, viden og nyheder, mens der bag et log-in kan deles fortroligt materiale som for eksempel dokumenter med personfølsomme oplysninger.
  • Projektet styres af projektleder og digital redaktør Jenny Holm Hviid - i tæt samarbejde med intranettets fælles redaktionelle enhed og projektets styregruppe.