Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Kom og se!

Påskeserie om det ingen har set

Af Henrik Helms

Ny serie lader kunsten vise det ingen har set i påsken. Præst Troels Laursen har to gange før taget os med rundt i Danmarks kirker for at fortælle om julen. Denne gang tager han os med ind i påskens univers. fortalt igennem tolv kunstværker.

Der var ingen øjenvidner til det væsentligste i den kristne påsketro.  Ingen så Jesus gå ud af graven, ingen så hvad der skete. Og alligevel er vores kirker fulde af billeder, der fortæller om det ingen så og som vi ikke kan se, men som vi tror på. Og som virkelighed i vores liv, fortæller Troels Laursen

Troels Laursen foran alteret i Thorum kirke

Derfor tager præst Troels Laursen på opdagelsesrejse rundt til tolv kirker i Viborg Stift for at fortælle om det der skete i påsken for over 2000 år siden. Alt sammen med afsæt i kunstværker i de kirker vi besøger i de syv afsnit som serien varer.  Nogle værker er hundrede år gamle, mens andre er hel nye og stadig dufter af maling og skinnende guld. 

Her kan du se hvilke kirker Troels Laursen besøger i påskeserien.

Se med

Har du været skrevet op til at følge vores julekalender kommer du helt automatisk til at modtage vores påskekalender – ellers kan du tilmelde dig her:

Serien vises her på vores hjemmeside og du kan også følge med på Facebook og Instagram. Derudover vises et sammendrag på TV MIDTVEST skærtorsdag.

* påkrævede felter

Afkryds venligst at det er i orden at vi må kontakte dig:

Du kan til enhver tid afmelde dig listen ved at klikke på linket i bunden af de emails du modtager fra os.

Vi bruger Mailchimp som vores nyhedsbrevs platform. Ved at klikke på tilmeld, anerkender du at din information sendes videre til Mailchimp til bearbejdning. Læs mere om hvordan Mailchimp bearbejder personoplysninger.