Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Musik i bytte for venner

Kristian Marius Andersen er organist ved Herning kirke og diagnosticeret med Aspergers syndrom, som betyder at han til tider kan have svært ved at få dagligdagen til at fungere. 

Nu har han fået sin egen venneforening, og de håber at kan etablere et fællesskab, som kan blive til stor glæde for Kristian, og som kan give hans stadigt større publikum en mulighed for at følge Kristian og lære ham bedre at kende.

Give and take

I lørdags havde de så deres første arrangement, hvor 80 gæster fik lejlighed til både at lytte til en koncert med Kristian, og samtidig fejre hans 39 års fødselsdag.

-De får lidt musik fra mig og så får jeg venskab fra dem - det er sådan give and take agtigt, smiler Kristian. For det er ikke altid let for mig at finde nye venner, da jeg har Aspergers syndrom

Gitte Hornshøj der er medlem af venneforeningen, fortæller at foreningen først og fremmest skal få Kristian til at føle at der er nogen der bærer under ham. 

TV vært Søren Ryge Petersen

Jeg faldt for ham

Og der er mange der er faldet for Kristian og hans måde at fortolke musik på. En af gæsterne var tv-vært Søren Ryge Petersen.

-Da jeg hørte Kristian improvisere første gang, og det var iøvrigt over Der er et yndigt land, der faldt jeg fuldstændig for ham.

Venneforeningens første arrangement sluttede med fællesspisning efter koncerten, hvor der blev sunget fødselsdagssang for Kristian. Selv om at han godt kan have det lidt svært med mærkedagen.

-Jeg synes det er hyggeligt nok, men når man bliver ældre, er det lidt bekymrende.

Facebookside for venneforeningen