Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder
Klasseværelse

Klasseledelse i konfirmandstuen

På denne kursusdag vil vi se nærmere på, hvad klasseledelse er, og hvordan den kan håndteres, så det bliver underviseren og ikke konfirmanderne det leder og rammesætter. Vi vil se på, hvilke værktøjer der virker både i forhold til de fysiske rammer, pædagogisk rammesætning og hvordan vi kan gribe ind, hvis det alligevel går skævt.
 

Formål og indhold

Det kan være en stor udfordring at lede en gruppe konfirmander – ikke kun for nye undervisere, men bestemt også for mere erfarne. Vi kan alle opleve, at det glider os af hænde og kommer ud af kontrol, og det er ubehageligt! Den situation kan vi heldigvis forebygge og forsøge at undgå ved at arbejde bevidst med klasseledelse og relationen til konfirmanderne.

Klasseledelse skal sikre, at alle i rummet – både underviser og konfirmander kan være trygge, og at det er et rart sted at være for alle.

Målgruppe

Kurset er målrettet nye præster, men også mere erfarne præster er velkomne og kan få glæde af det. K&K-medarbejdere og kirkemusikere, der underviser konfirmander og minikonfirmander, er også velkomne.
Det er gratis at deltage.

Underviser

Teologisk konsulent på Konfirmandcentret Hanne Høgild

Program

Fra kl. 9.30 kaffe og rundstykker
Kl. 10-12 kursus
Kl. 12 mulighed for en sandwich (evt. med i hånden hjem)

Tid og Sted

Kursusformiddag torsdag den 8. juni 2023
i Frederiks Kirkecenter, Trehusevej 1a, Frederiks, 7470 Karup

Arrangør

Stiftsudvalget for kirkelig undervisning i Viborg Stift

TILMELDING

Senest torsdag d. 1. juni

til Stiftspræst Gitte Thorsøe M: gtb@km.dk – T: 5376 1332

 

DOWNLOAD

Hent programfolder som pdf