Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder
Biskop Henrik Stubkjær til møde med Caritas

Større indsats for verdens fattigste

Biskop Henrik Stubkjær har mødtes med Pave Frans og den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation Caritas.

Henrik Stubkjær i møde med Caritas

Møde i Rom mellem Det Lutherske Verdensforbunds World Service og den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation Caritas. Foto: Árni Svanur Daníelsson

Af Henrik Helms

Biskop Henrik Stubkjær har idag været en del af Det Lutherske Verdensforbunds World Service delegation, som har haft møde med den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation Caritas og senere med pave Frans.

World Service er Det Lutherske Verdenforbunds humanitære organisation, hvor biskop Henrik Stubkjær er formand.
Sammen har de fremlagt en fælleserklæring for, hvordan de som kirker sammen kan gøre en større indsats for verdens fattigste.

Samarbejde mod større enhed

-Denne her indsats og det samarbejde, vi har her, kan måske også være en hjælp på vejen mod større enhed i mellem kirkerne fortæller biskop Henrik Stubkjær efter mødet.

Biskop Henrik Stubkjær har sendt denne hilsen fra Rom efter mødet med Caritas.

Møde med paven

Fredag eftermiddag var så til en audiens med Pave Frans, hvor temaet også var større enhed mellem den lutherske kirke, og den katolske kirke, og samtidig vil det også være med fokus på indsatsen i forhold 
til verdens nødstedte.

Biskop Henrik Stubkjær sidder som formand for Det Lutherske Verdensforbunds humanitære organisation World Service. Foto: Árni Svanur Daníelsson

Samarbejde

Det var en audiens, hvor der fra luthersk side blev taget fat omkring, samarbejdet mellem kirkene, samtidig med, at den diakonale indsats for verdens nødlidende, også blev taget frem, forklarer biskop Henrik Stubkjær.

Pavens svar var at når verden befinder sig i en krisetid. så er det der, hvor Helligånden også har mulighed for at skabe forandringer:
-Og det er lige netop det, vi går efter, siger biskop Henrik Stubkjær.

Bed for mig

Da delegationen sagde farvel til paven, takkede Henrik Stubkjær for hans lederskab, også netop ved hele tiden at pege på verdens marginaliserede. Hans svar var at de skulle huske at bede for ham.

Henrik Stubkjær fortæller, at det har været en spændende oplevelse at få lov til at møde pave Frans:
-Og en oplevelse, der forhåbentlig bliver et nyt afsæt til et stærkere samarbejde, og til stærkere fokus fra både den lutherske og den katolske kirke på at vi skal være der også for dem der har brug for vores hjælp.
 

Hør biskop Henrik Stubkjær dele sine tanker efter audiensen med pave Frans.