Nyt fra Stiftet
Nyheder

Helbredstjek af kirkebønnen

Workshop om kirkebønnen, torsdag den 9. februar 2023 kl. 9–12 i Landemodesalen i Viborg bispegård. 

Hvordan har din kirkebøn det? Er den ved at være lidt slidt? Er den svulmet op, så den fylder for meget? Er den blevet stakåndet – eller har Ånden helt forladt den? Skal den bedes fra alter eller prædikestol? Og hvilke emner hører egentlig hjemme i kirkebønnen?

Stiftsudvalget for gudstjeneste udbyder her en workshop om kirkebønnen, som stiftspræst for gudstjeneste, Thomas Felter står for. Han er Master i liturgi fra Københavns universitet og har som en del af Masteren skrevet om ”Kirkebønnen – liturgisk teologisk belyst”.

Stiftspræst Thomas Felter

Han skriver om sit oplæg:

De fleste præster kender til metoden ”Prædikenbeskrivelse”, hvor man holder en prædiken for kollegerne, som derefter fortæller hvad de har hørt – efter aftalte spilleregler og med en moderator som ordstyrer og spørgsmålsstiller.
I denne workshop vil vi gøre det samme med kirkebønnen. Efter et grundigt oplæg om de forskellige aspekter af kirkebønnen, vil vi læse vor egen kirkebøn for hinanden og derefter samtale om den ud fra de samme spilleregler. Jeg har været med til det i Århus Nordre Provsti – og det var givende og øjenåbnende og gav en masse ny inspiration.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

  • Torsdag den 9. februar 2023 kl. 9–12 i Landemodesalen i Viborg bispegård, 8800 Viborg
  • Det er gratis at deltage, og alle interesserede er velkomne.
  • Der vil være kaffe og en bolle på bordet ved ankomst. Omkring middag får vi en let frokost.
  • Tilmelding senest mandag d. 6. februar til:
    Stiftspræst Thomas Felter, tofe@km.dk eller tlf: 4072 3384