Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne

Alle er velkomne, når der for niende år i træk afholdes forbønsgudstjeneste for verdens forfulgte kristne. Det sker i Viborg Domkirke den 13. november 2022 kl. 16.30.

Omkring 70 millioner kristne har i historiens løb sat livet til for deres tros skyld. Alene i det tyvende århundrede er 45 millioner kristne blevet dræbt på grund af deres tro. Og både for kristne og for mennesker med andre religioner og livsanskuelser er trosfriheden under stigende pres i disse år. 

Fokus på Afghanistan 

Forbønsgudstjeneste i Viborg Domkirke, som vil blive ledt af Biskop Henrik Stubkjær, er en anledning til at vise solidaritet med de mange kristne, der lige nu oplever forfølgelse og diskrimination. Årets gudstjeneste har særligt fokus på Afghanistan, der topper organisationen Open Doors’ liste over lande med størst forfølgelse. 
Prædikenen holdes af Kenneth Kühn. Han har de seneste seks år ledt den europæiske del af ELAM ministeries, der arbejder på at formidle den kristne tro i Afghanistan og Iran samt blandt persisktalende flygtninge i verden. Han vil fortælle om, hvordan vi bedst kan støtte den fremvoksende kirke i Afghanistan og de afghanere, som vi møder i vores eget land. 

Lystænding og musik 

Gudstjenesten indledes med en procession, hvor personer fra forskellige lande bærer lys op gennem kirken. Under gudstjenesten vil der være mulighed for selv at tænde et lys som en bøn for verdens forfulgte kristne. Asylkoret fra Udrejsecentre Kærshovedgård vil desuden medvirke i gudstjenesten, der simultantolkes til både engelsk og farsi. 
Sandwich i Sognegården Alle deltagere får et kort med Frans af Assisis fredsbøn med hjem som en opmuntring til at fortsætte forbønnen for de forfulgte kristne. Efter gudstjenesten er man velkommen til at gå med over i Sognegården ved siden af domkirken, hvor der serveres sandwich, og hvor Kenneth Kühn vil fortælle lidt mere om Afghanistan. 
Det er en arbejdsgruppe under Stiftsudvalget for Kirken i Verden, Viborg Stift, der står bag gudstjenesten og arrangementet efterfølgende. I år arrangeres gudstjenesten i samarbejde med den katolske kirke i Viborg, Skt. Kjelds Kirke. 

YDERLIGRE INFORMATION