Nyt fra Stiftet
Nyheder

Folkekirkens Sorgkonference

"Sammen om sorgen" - en folkekirkelig tilgang til sorg. Sorg i teologisk perspektiv

Folkekirken inviterer til "Sorgkonference" tirsdag den 16. marts 2021 kl. 9.30 - 16.00 i MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning (Udsat fra den 15. september 2020)

 

Kirken har gennem generationer mødt mennesker i sorg. Samtalt og prædiket om sorg. Skabt rum for sorg. Det er en af kirkens kerneopgaver. Der er også i sundhedsvæsenet og behandlingssystemet kommet et øget fokus på sorg, og i 2018 gjorde WHO ”forlænget sorg” til en officiel diagnose.

På denne konference vil vi gerne sætte fokus på kirkens tilgang til sorg - vores teologiske egenart og styrke men samtidig også have fokus på, hvordan teologien og psykologien beriger og kan berige hinanden. Det er en understregning af, at kirken ikke er et behandlersystem, men at vi tilbyder et følge- og fællesskab.

Konferencen er tilrettelagt af: Christian Juul Buch, Dorte R. Sørensen, Lise Trap, Mette T. Grymer, Ole Raakjær og Karen-Ingeborg Jacobsen.

Tid og sted:   

                                          

Tirsdag d. 16. marts 2021 kl. 9.30 – 16.00.

MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Pris: 

Kr. 555,00 incl. billetgebyr på kr. 5,00

Billetter købes via Billetexpressen - klik her for billet

 

Bemærk - der er et begrænset antal billetter

Målgruppe:   

Alle der møder sørgende eller arbejder med sorg i en folkekirkelig sammenhæng – og laver rammerne.

Præster, sognemedhjælpere, gravere, sorggruppeledere, frivillige i besøgstjenesterne, menighedsrådsmedlemmer. (Men alle der interesserede er velkomne til at deltage)   

Sidste tilmeldingsfrist:  1. marts 2021 www.billetexpressen.dk

 

Se det fulde program for dagen og læse mere om de 3 spændende foredrag og de 4 spændende workshops, du kan vælge imellem (der er kun mulighed for at deltage i 2 af de 4 workshops).

Du vælger, hvilke workshops, du vil deltage i i forbindelse med køb af billet.

Programmet kan downloades her: