Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Få svar på spørgsmål om livestreaming

Viborg Stift afholder et webinar om live-streaming, hvor jurist Katrine Søbo Andreasen vil forklare mere om reglerne.

Mange kirker arbejder kreativt med nye digitale måder at holde kirken åben for alle under corona-krisen. På de lokale kirkers hjemmesider og sociale medier har mange allerede haft mulighed for at følge julegudstjenester og søndagsgudstjenester uden at møde fysisk op.

Husk GDPR og ophavsretten

Jurist i Viborg Stift, Katrine Søbo Andreasen, har undersøgt lovgivningen, der regulerer streaming af gudstjenester. 

Hun er glad for at se, at menighedsråd og personale udnytter de digitale muligheder, men advarer samtidig mod at gemme eller lagre optagelser af gudstjenester til senere brug.

- Kirkerne er meget velkomne til at streame gudstjenester, men de skal nøje overveje, hvordan de griber det an, så de altid overholder lovgivningen, siger Katrine Søbo Andreasen.

Det skyldes blandt andet, at udgivne værker som salmer eller tekster ofte er ophavsretligt beskyttede. Man skal også have hjemmel til at behandle personoplysninger.

WEBINAR OM STREAMING

TIRSDAG DEN 19. JANUAR KL. 16.30

Det kan være svært at finde rundt i reglerne, og derfor tilbyder Viborg Stift et webinar med Katrine Søbo Andreasen, som vil forklare mere om, hvad der er vigtigt at huske, når I streamer fra kirken. Webinaret er tirsdag den 19. januar kl. 16.30, og det er gratis at deltage. Når du er tilmeldt, vil du modtage et link til selve seminaret.

Chefkonsulent Katrine Søbo Andreasen

Stil et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, som du gerne vil have svar på under webinaret, kan du indsende det her, samtidig med at du tilmelder dig webinaret.

Spørgsmål kan du indsende frem til fredag den 15. januar

Når du har tilmeldt dig, vil du inden webinaret modtaget et link og en adgangskode, så du kan deltage.

Tilmelding til online webinar