Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Drop ind dåb

Det er et år siden at Kristkirken på Vesterbro introducerede Drop Ind Dåb. Siden er 247 mennesker på landsplan blevet døbt på den måde. I Viborg Stift er ingen endnu døbt ved drop ind dåb.

Jens Moesgård Nielsen, præst ved Herning Kirke

-Jeg har det lidt dobbelt med det, fortæller Jens Moesgård Nielsen  fra Herning Kirke. Jeg ønsker på den ene side ikke at dåben bliver noget forhastet, hvor man kommer ind af døren, får ordnet nogen papirer og bliver døbt. Men jeg hører også fra dem der har gjort erfaringer med drop ind dåb, at de har oplevet nogle stærke fortællinger.


Ved drop ind dåb kan man komme alene og blive døbt, men man kan også tage familien med. Det eneste man skal huske, er sit pas eller kørekort og så sit cpr-nummer.

Natalia Packert Andresen holder dåb til den normale gudstjeneste i Skive kirke.

Ordentlighed

Natalia Packert Andresen fra Skive kirke kan ikke udelukke at det er rigtigt, men synes det er ekstremt menigsfuldt at have samtaler inden. Det giver en ordentlighed i det, og viser at vi også tager det alvorligt.
Jens Moesgård Nielsen fortæller at han er lidt betænkelig ved at fjerne dåben fra fællesskabet i den normale gudstjeneste.
– De går glip af den dåbsoplæring der følger med, fortæller han.

Ikke kun i storbyerne

Et år efter er 155 mennesker blevet døbt i Københavns Stift ved fem forskellige Drop Ind Dåb. I Aalborg blev 42 mennesker i april drop-ind-døbt i Budolfi Kirke. To gange har kirker i Odense inviteret til arrangementet, og i alt 36 personer blev døbt ved disse lejligheder.
Initiativet finder dog ikke kun sted i landets storbyer. I Kirke Hyllinge afholdt de Drop Ind Dåb i juli. Herborg Kirke i Ribe Stift kunne senest i forrige weekend døbe syv mennesker ved en fælles Drop Ind Dåb.

Længslen efter dåb

For biskop Henrik Stubkjær er det helt centralt, at dåben hører til i menighedens fællesskab.
-I dåben bliver du en del af menigheden, så det er helt naturligt at menigheden også er tilstede for at modtage den døbte i fællesskabet. Men jeg ved også, at der er mennesker, som af den ene eller anden grund ikke er blevet døbt som børn, eller i forbindelse med konfirmationen, og som egentlig går med en dyb længsel efter at blive døbt. For nogen af dem, er Drop ind dåb en oplagt mulighed. Og jeg vil tage en drøftelse med provsterne her i stiftet, om vi skal arrangere en sådan drop ind dåb i en af vore større byer her i stiftet, for på den måde at komme dem, der går med ønsket om dåb i møde. Bliver tiltaget taget godt imod kunne vi måske arrangere en drop ind dåb om året, og lade det gå på skift mellem de større byer i stiftet, slutter biskop Henrik Stubkjær. 

Biskop Henrik Stubkjær

Mere om drop ind dåb

Folkekirken.dk har bragt en baggrundsartikel om drop ind dåb, som du kan læse ved at klikke her: Drop ind dåb sænker tærsklen til kirken.

Kilde: Folkekirken.dk