Fortsæt til hovedindholdet
2021
Det er en glædens dag
Biskop Henrik Stubkjær

Det er en glædens dag

Sådan sagde morgenværten på DR P4 Midt/vest, da han ringede til mig i går morges kl. 06.10 for at få en kommentar til ophævelsen af areal- og afstandskravet i kirkerne.

Af biskop Henrik Stubkjær

-Ja, svarede jeg. Det er en både glædens og lettelsens dag for vores mange konfirmander, barnedåbsforældre, brudepar.

En glædens dag for alle, som også søndag efter søndag ved sognets almindelige gudstjenester er blevet ramt af disse restriktioner, er det en glædens dag, og for de mange pårørende, som ved begravelser og bisættelser nu kan få lov til også at invitere familie og venner med til den kirkelige del af begravelsen/bisættelsen er det nok mere en utrolig lettelse. For vi ved alle, hvor meget samværet i kirken kan betyde – både på dagen, men også i den følgende sorgproces.

Jeg glæder mig utrolig meget over, at vi nu igen kan nærme os et normalt kirkeliv.

målebånd

Stor tak

Jeg vil gerne sende en stor TAK til jer alle: Menighedsrådsmedlemmer, præster og alle øvrige ansatte og frivillige for jeres utrolig kompetente og ordentlige måde at administrere alle de mange restriktioner, vi har skullet administrere under Coronakrisen. I har gjort det fantastisk flot. Med værdighed og ordentlig, sådan at kirkerne ikke er blevet smittekilder, og så kirken samtidig fortsat er blevet det hus, hvor vi kan søge til og finde trøst og håb midt i alt det håbløse.

Hvordan skal vi være kirke

Nu skal vi så finde tilbage til det normale. Men vi kommer ikke tilbage til det, der var. Vi står i en ny situation. Jeg håber, at vi alle vil tage vores læringer med fra denne Corona-tid, og at vi vil benytte anledningen til – rundt i sognene – at tage en fælles drøftelse af, hvordan vi ønsker at være kirke på vores sted.

Hvordan møder vi folk, så evangeliet opleves relevant og livgivende, og hvordan ønsker vi i fremtiden at indgå som en naturlig del af samfundets kriseberedskab?

Lad os sammen glæde os over, at vi nu endelig ser ud til at vende tilbage til normale tilstande, og lad os samtidig fortsat passe på hinanden.

Titelgrafik til stiftsmenighedsstævne

Stiftsmenighedsstævne

Vi har fået nye menighedsråd i november sidste år, og vi står nu på mange måder på den anden side af Corona-pandemien i Danmark. Så nu er tiden til at se fremad!

Jeg vil gerne lige minde om, at det er nu I skal tilmelde jer STIFTSMENIGHEDSSTÆVNET, der holdes fredag den 10. september 2021 kl. 15.00 i Tinghallen i Viborg - Tilmelding kan ske ved at klikke på dette link: Stiftsmenighedsstævne 2021,hvor du også kan læse mere om programmet for dagen.

Jeg håber, at alle vil se dette som muligheden for, endelig efter 1½ år med forsamlingsrestriktioner, nu at mødes fra hele Viborg Stift til en inspirationsdag. Inviterede er alle menighedsrådsmedlemmer med ægtefæller, alle præster og alle ansatte.

En inspirationsdag, hvor alle vores stiftsudvalg vil præsentere sig selv og fremvise, hvad I kan bruge dem til. Hvor vi tager hul på en samtale om, hvordan vi er kirke her hos os efter Coronaen – med inspirerende oplæg af professor Peter Lodberg, Aarhus Universitet og journalist Kaare Gade, Kristeligt Dagblad. Vi skal lytte til Herning Kirkes Drengekor, spise sammen og slutte dagen med en fælles aftensgudstjeneste i Viborg Domkirke, hvor Skovgaards fantastiske fresker lige er blevet rengjorte af Nationalmuseet, og står lige så klare og smukke, som da de blev malet for 100 år siden.

Jeg håber, at I alle vil prioritere denne fælles dag, så vi virkelig kan mærke, at vi er en del af et stort fællesskab!

Menighedsrådets budget må betale for alle menighedsrådsmedlemmer, præster og ansatte. Ægtefæller skal selv betale.

stemmeurne

Valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Det er nu i efteråret, at vi skal vælge nye Provstiudvalg og Stiftsråd – begge valg sker indenfor de enkelte provstier.

Valget til Provstiudvalgene foregår i menighedsrådene, mens valget til Stiftsrådet foregår både i menighedsrådene, blandt præsterne i hele stiftet og blandt provsterne.

Der skal til Stiftsrådet vælges 1 repræsentant fra menighedsrådene i hvert Provsti, 3 præster fra hele stiftet og 1 provst.

Både Provstiudvalg og Stiftsråd sidder med rigtig mange vigtige opgaver, og er vigtige brikker i det samspil, som skal sikre de bedste muligheder for kirkens liv og vækst her i Viborg Stift.

Så tak, at I vil være med til at gøre opmærksomme på disse valg og prikke relevante personer på skulderen og opfordre til, at de stiller sig til rådighed ved de kommende valg.