Fortsæt til hovedindholdet
Nyt fra Stiftet
Nyheder

Biskoppens julehilsen

Henrik Stubkjær sender sin julehilsen fra domkirken i Viborg.

I advent får vi lov at mærke mørket, men midt i mørket mødes vi af profeternes røst, som udsiger det, som vi ikke kan sige os selv: ”Det folk som vandrer i mørket skal se et stort lys, lyset skinner for dem, der bor i mørkest land”.

Der er mere at sige om verden og livet, end det mørke som omgiver os – også denne december, hvor vi står midt i en krig i Europa, hvor vi oplever hvad menneskers magtbegær kan drive os til: systematisk bombning af vand og elforsyning, bevidste angreb på boligblokke og en foragt for menneskeliv og livets gave. Vi står midt i en global sultkatastrofe, og her hos os oplever vi også usikkerhed og en gryende fattigdom hos samfundets mest sårbare. 

Da Gud bliver menneske i barnet i Betlehem, træder han ind i vores mørke. Han tager vor menneskelighed på sig, han kommer os ganske nær. OG i Guds nærvær ændres fortegnet for vores liv til et håbsfortegn. Som holder os fast i livet og giver os modet og styrken til at tage det på os og dele det med hinanden i ord og handling.

(uddrag fra årets julehilsen - se det hele ved at klikke på videoen)

JULEGUDSTJENESTER

Biskop Henrik Stubkjær holder julegudstjeneste både kl. 14.30 og kl. 16.00 i Domkirken den 24. december.