Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Velkommen til Tina Hvolbøl som barselsvikar i Sevel-Herrup-Trandum

Tina Hvolbøl tiltræder vikariatet den 16. januar 2023

Tina Hvolbøl

Tina Hvolbøl er pr. 16. januar 2023 ansat som sognepræst (OA) i et barselsvikariat i Sevel-Herrup-Trandum Pastorat, Holstebro Provsti.

Viborg Stift ønsker Tina Hvolbøl tillykke med ansættelsen og ser frem til et godt samarbejde.

Tina Hvolbøl er nyuddannet præst og skal derfor ordineres af biskop Henrik Stubkjær ved Ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke søndag den 15. januar 2023 kl. 16.30.

Ordinationsgudstjenesten er åben for alle, og alle skal være hjertelig velkommen.

Tina Hvolbøl fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Hvad er din baggrund?

Jeg er oprindeligt uddannet cand.mag. i dansk og psykologi og har indtil for nyligt været gymnasielærer og studievejleder på Herning Gymnasium. Derudover har jeg en tillægsuddannelse i sjælesorg, som jeg har brugt i mit studievejlederarbejde. Kirkeligt set er jeg vokset op i FDF, DKG og KFUM & KFUK, og jeg har fortsat mit ståsted midt i folkekirken. Egentlig ville jeg læse teologi allerede som helt ung, og jeg havde derfor græsk og latin allerede i gymnasiet. Så kom livet i vejen, og jeg endte i første omgang et andet sted, selvom ønsket var intakt. 

For to år siden opstod til min store glæde muligheden for en §2-eksamen. Den aflagde jeg i juni 2022, og i efteråret har jeg så gennemført pastoralseminariet i Aarhus.

Hvorfor blev du præst? Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag? Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?

Svaret på de spørgsmål hænger sammen😊 Jeg vil gerne være præst, fordi jeg gerne vil bidrage til, at evangeliet om Jesus Kristus forkyndes. Det er gennem årene blev forstærket af de erfaringer, jeg har gjort mig især i mit arbejdsliv. Det er gennem mange møder blevet tydeligt for mig, at mennesker i dag både trænger til og længes efter at høre, at der er nåde til os - på trods af vores uformåenhed og utilstrækkelighed. At erfaringen af utilstrækkelighed står tydeligt frem i dag, hænger, tror jeg, sammen med, at vi i dag er kommet til at tro, at vi selv skaber og derfor er ansvarlige både for vores liv og vores lykke. Og at vores lykke derfor afhænger af, hvor vellykkede vi er i andres øjne, af vores status. Den forståelse af menneskers plads i verden taler evangeliet midt i mod med budskabet om, at vi vitterligt har fået alt for intet. Og dermed sætter det os fri fra den selvoptagethed, som let bliver konsekvensen af at jagte lykke, og fri til at tage os af vores næste. Derfor er folkekirkens, i mine øjne, vigtigste opgave på en gang ganske enkel og virkelig udfordrende, nemlig at bringe budskabet om, at der trods alt er nåde, videre på en måde, så det kan høres af mennesker i dag.

Hvad tror du, du kommer til at holde mest af i dit virke som præst?

Overordnet set ligger det i virkeligheden tæt op ad, hvad jeg ellers har sat pris på både i mit arbejdsliv og i det hele taget, nemlig at mødes og følges med mennesker, der tumler eller slås med livet og de vilkår, vi har i det – hvad nu end, det er i det store eller det små. Jeg glæder mig også virkelig meget til sammen med menigheden at fejre gudstjeneste, fordi det er der nåden rækkes os - og så glæder jeg mig til at møde mine konfirmander.