Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Sognepræst i Viborg Domsogn og studenter-præst v/Campus Viborg og øvrige uddannelser i Viborg

Victoria Drummond Kilpatrick tiltræder stillingen den 15. april 2023

Victoria Drummond Kilpatrick er pr. 15. april 2023 ansat som sognepræst i Viborg Domsogn, hvori natkirken i Viborg Domkirke indgår og som studenterpræst med forpligtelse til at betjene Campus Viborg og øvrige uddannelser i Viborg.

Viborg Stift ønsker Victoria Drummond Kilpatrick  stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

Victoria Drummond Kilpatrick er nyuddannet præst, og skal ordineres af biskop Henrik Stubkjær ved en Ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke, fredag den 24. marts 2023 kl. 18.30.

Ved Ordinationsgudstjenesten skal der ordineres 3 nye præster.

Ordinationsgudstjenesten er åben for alle, og alle skal være hjerteligt velkommen.

Victoria Drummond Kilpatrick

Victoria Drummond Kilpatrick

Victoria Drummond Kilpatrick fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

 
Hvad er din baggrund?

Jeg er uddannet fra Aarhus Universitet i sommeren 2022. Jeg bor lige nu i Århus, men inden længe flytter min kæreste og jeg til Viborg, og det ser vi virkelig frem til. Det er en skøn by, og vi glæder os til at blive viborgensere og lære byen rigtigt at kende.

Det lå ikke i kortene, at jeg skulle blive præst, men min interesse for både historie, samfund og religion gjorde, at jeg i sidste ende valgte at læse teologi. I første omgang læste jeg historie, men jeg fandt hurtigt ud af, at præstevejen kaldte. Det var især min egen tro, der spillede en stor rolle, men det var også mine personlige møder med folkekirken, som gjorde, at jeg ville være præst. Jeg er ikke opvokset i et hjem, hvor vi kom meget i kirke, så kirken var et ukendt rum for mig, og det tog noget tid, inden jeg følte mig hjemme i kirken. Jeg var så heldig, at jeg blev ansat som præstekadet i Favrskov Provsti, hvor jeg fik indblik i præstegerningen, og jeg blev fortrolig med kirkerummet og præstegerningen. Her blev jeg afklaret med, at jeg skulle være præst.

Folkekirken har så meget at byde ind med, og det skal kommunikeres ud. Jeg vil gerne være med til at vise og fortælle, hvad Folkekirken kan. Især for de unge og studerende, men generelt for alle aldersgrupper. Men jeg er også blevet præst, fordi jeg har et stort ønske om at være der for andre. Min tro har haft en stor betydning for mig og har virkelig været en klippe for mig, og den har givet mig en enorm ro. Dette vil jeg gerne være med til at give videre og bl.a. give budskabet om, at troen og kirken kan give en ro og være en klippe i livets svære tider. Jeg mener, at folkekirken virkelig har en plads i dagens Danmark, og har meget at byde ind med. Det vil jeg gerne være med til. Det er især de unge, som jeg har været optaget af, fordi det er en gruppe, som tidligere er blevet overset. Derfor er det så fantastisk at kunne tiltræde i et embede, hvor jeg er studenterpræst og på den måde kan være der for de studerende i Viborg.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag? Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?

Det er svært at sige, fordi jeg kun kan udtale mig fra mit eget perspektiv. Jeg mener, at der er flere udfordringer, som er virkelig vigtige at tage fat i. Bl.a. fællesskabet. Efter årene med corona og nedlukninger er mange fællesskaber blevet splittet eller ændret, og det har efterladt mange i en tilværelse, hvor ensomhed presser på. Det er vigtigt, at vi igen får skabt fællesskaber, hvor der er plads til alle, og vi giver rum for alle mennesker.

Men jeg mener også, at det er en udfordring med at leve i nuet. Vi har så travlt, og vi bliver presset fra mange sider. Der har gennem de sidste par år været stor fokus på de studerende og det pres, som de oplever. Men travlheden og presset kan mærkes af næsten alle. Det efterlader mennesker med en følelse af utilstrækkelighed. Det er også noget, som vi skal forsøge løse, og det kan kirken bestemt være med til. Kristendommens budskab om, at vi ikke er elsket for det, som vi gør, men blot fordi vi er, taler virkelig ind i denne udfordring. Begge er vigtige udfordringer, som folkekirken har et ansvar for at være med til at løse.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Det tror jeg, bliver mødet med menigheden. Jeg elsker at møde nye mennesker og skabe relationer. Det er det skønneste, og jeg er så privilegeret, at det bliver min hverdag. Men lige nu ser jeg frem til det hele. De kirkelige handlinger, gudstjenester, konfirmander, sogneaftener og få etableret mig som studenterpræst. Det er så mange spændende ting at gå i møde, og jeg glæder mig til det hele.