Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst / ungdomspræst ansat i Struer

Sigrid Wilbrandt Kjær tiltræder stillingen den 1. februar 2023

Jeg hedder Sigrid Kjær, er 52 år og skal fra d. 1 februar 2023 være 75% Sognepræst ved Struer kirke, med 25 % fokus på børn, og 25% ungdomspræst i Struer provsti. 

Sigrid kommer fra en stilling som sognepræst i Hillerslev-Kåstrup-Sennels Pastorat i Aalborg Stift.

Viborg Stift ønsker Sigrid Wilbrandt Kjær velkommen til Viborg Stift og ser frem til et godt samarbejde.

 

Sigrid Wilbrandt Kjær fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Jeg er uddannet fra Københavns universitet og var i de første 12 år præst i hovedstadsområdet. For ti år siden flyttede jeg med familien til Thy, hvor vi siden har haft nogle skønne præsteår i tre små landsogne.

Min vej til præstegerningen

Min vej til præstegerningen er gået gennem b.la. højskolebevægelsen,  det økumeniske arbejde og det kristne spejderarbejde. En helt særlig begivenhed, hvor jeg som ung medicinstuderende oplevede manglende empati og umenneskelighed, fik mig til at skifte studie og begynde at læse til præst, og det har jeg aldrig fortrudt.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?

Vores samfund har en udfordring når det kommer til trivsel blandt børn og unge, aldrig har så mange haft det så svært. Jeg er glad for, at vi som kirke tager den opgave alvorligt og jeg glæder mig til at arbejde for, at denne gruppe får troen på at de er elskede præcis som de er.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Som præst holder jeg af at møde mennesker af alle salgs og i alle aldre i både sorg og glæde. At få lov til at være der i livet sammen med andre, hvor man rør ved noget vigtigt, og ind i det forkynde troen på Guds kærlighed,  det fylder mig med glæde og ydmyghed.

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag

Vores Folkekirke skal være rummelig og favnende. Et sted hvor vi kan dele vores tro og vores håb, og hvor vi ikke skal være bange for, at det vi siger eller tror ikke er rigtigt og helt efter bogen. Kirken skal bevæge sig ud i samfundet og være tilstede der hvor mennesker er og vores kirkebygninger skal åbne dørene på vid gab så vi frimodigt tør vove os ind i dem. Folkekirken er en helt unik institution i vores samfund som vi skal værne om og give levende videre til næste generation.