Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst til Snejbjerg, Studsgaard Haunstrup pastorat

Mit navn er Jørgen Johansen, 63 år, gift med Sigrid på 37. år og vi har tre dejlige voksne børn. Jeg blev færdig som teolog i 1992 fra London Bible College.

Fra flymekaniker til præst

Før London blev jeg udlært som flymekaniker på Flyvestation Skrydstrup og blev klarmelder på F-16. I 2007 blev jeg genansat i samme stilling frem til 2012. I december 2009 fik jeg anledning til at aflægge teologisk embedseksamen i Haderslev Stift efter ’undtagelses-reglen’ og kom således til Hejnsvig som sognepræst d. 1. sep. 2012. Pr. 1. februar 2023 hedder det så Snejbjerg, Studsgård og Haunstrup. Det glæder vi os voldsomt meget til.

Mere end et job

Troen blev personlig for mig i 1979 gennem det kristne arbejde blandt alkoholikere og narkomaner, Quo Vadis i Kolding. ”Jesus, hvis du virkelig er til, så må du gerne have lov til at komme ind i mit liv!” - blev den bøn, der reddede mit liv og gør, at jeg har søgt som sognepræst i Snejbjerg, Studsgård og Haunstrup sogne. For mig er det mere end et job. Jeg kommer som en præst med 10 års erfaring, der på alle mulige måder ønsker at være tilgængelig og være en del af de samfund, jeg bor i. 

Passioneret tryllekunstner

Sidst, men ikke mindst, er jeg passioneret tryllekunstner, tager ud og optræder, inkarneret veteranbils entusiast og har selv 2-3 ældre Mercedesser, jeg går og skruer lidt på – virkelig god terapi for en travl præst, men også noget, der giver mange gode kontakter ud i af til i sognet. Jeg brænder i den grad for at møde mennesker med evangeliet i hjertehøjde og er ikke bange for at bringe mig selv i spil både i prædiken og samtale. Ordet folkekirke består jo to ord, folk og kirke. For mig er det vigtigt at begge dele kommer i spil, sådan at vi har en folkelig kirke, men også et tydeligt kirkeligt bevidst folk. Jeg tænker, at den fornemste opgave som kirke, som præst, er at gøre folk nysgerrige på det med Gud og Jesus. Jeg mener faktisk ikke, at der nogen der tror på Gud, uden de har brug for det. Det er måske den vigtigste opgave vi har som kirke - og det behov vil jeg gerne være med til at afdække som præst.

Jørgen Johansen er ansat til at begynde 1. februar 2023.