Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Venø-Resen-Humlum

Trine Savannah Parbo tiltræder stillingen den 1. juni 2020

Viborg Stift ønsker Trine Savannah Parbo stort tillykke med ansættelsen og ser frem til et godt samarbejde.

 

Trine Savannah Parbo med præstedukke

Trine fortæller her lidt om sig selv:

Hvad er din baggrund? 

Jeg er uddannet teolog fra Københavns universitet og tog sideløbende en IT uddannelse fra Ålborg universitet (fjernstudie), der blev kaldt "multimedier og livssyn".  

Jeg blev ordineret i København 2009, hvorefter jeg arbejdede som hjælpepræst for provsten i en kirke på Amager, hvor jeg desuden også fungerede som kordegneassistent. 

I 2010 fik jeg embede i Sønderjylland, hvor jeg oprindeligt er fra. 2016 flyttede jeg syd for grænsen, hvor jeg siden har været dansk præst for mindretallet.

Hvorfor blev du præst? 

Mit ønske om at blive klogere på Gud gjorde at jeg valgte at læse teologi.  Om jeg egentlig blev klogere ved at jeg ikke, men jeg blev præst. ;-)

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?  

Nu bliver jeg stillet det her spørgsmål midt under den største verdenskrise nogen af os har oplevet.  Så lige nu ser jeg den vigtigste udfordring som at holde blikket mod lyset, - det er som at vandre langfredag med blikket mod påskedag.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst? 

At jeg helt naturligt kan tale om "tro, håb og kærlighed", der hvor ingen andre nærmest kan eller gør det i vores samfund. 

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?   

At SE mennesket.  At formidle menneskets "set-hed" af Gud, på en måde så mennesker føler og oplever sig set..  Med et håb om at det kunne medvirke til at mennesker finder en større hvile i deres tro, i Gud.