Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Rind-Kollund Pastorat

Vicky Lützen Pop Fredslund tiltræder stillingen pr. 1. februar 2021

Vicky Lützen Pop Fredslund 

Sognepræst Vicky Lützen Pop Fredslund er pr. 1. februar 2021 ansat som ny sognepræst i Rind-Kollund Pastorat, Herning Søndre Provsti.

Vicky Lützen Pop Fredslund kommer fra en stilling som præst i Dansk Sømandskirke Hamborg, DSUK, men er allerede et kendt ansigt i Viborg Stift, da hun i 2020 har været konstitueret som vikar i Viborg Stift i forbindelse med en studieorlov. 

Viborg Stift ønsker Vicky Lützen Pop Fredslund stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

 

Vicky Lützen Pop Fredslund fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Hvad er din baggrund?

Jeg blev ordineret i 2005 og fik embede i tre skønne sogne i Haderslev Stift: Vejstrup, Hejls og Taps. Her nød jeg at være landpræst i 7 1/2 år indtil eventyret kaldte mig og min familie ud i verden. I de følgende 7 1/2 år var jeg præst i Danske Sømands- og Udlandskirker, først i Luxembourg og dernæst i Hamborg. I sommer rejste vi, min mand, jeg og vores tre børn, tilbage til Danmark, da det nu var min mands tur til at 'føre an' og han havde fået en god stilling i Brande. Lind blev fra mange sider nævnt som et skønt sted at bosætte sig og vi fulgte rådene. Og da det så tilmed viste sig at der var en stilling slået op på dette dejlige sted, ja så var det som om at det var bestemt, at det var her vores nye eventyr skulle udfolde sig.


Hvorfor blev du præst?
Oprindeligt læste jeg sociologi og under studierne kom jeg meget hos en præstefamilie, som jeg kendte. En dag sagde præsten over et muntert glas rødvin: "Jeg tror du skal være præst, du vil elske både studiet og embedet". Det var med nogen skepsis at jeg fulgte nogle forlæsninger på teologi, men efter 14 dage var jeg solgt. Og det har jeg været lige siden. Helt solgt. Til studiet og til embedet. Nogle gange er det tilrådeligt, ja nogle gange endog nødvendigt, at glemme sig selv og lytte til andre.


Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?

I denne tid er svaret let: Corona. Men udfordringen, tænker jeg, er ikke blot hvordan vi skal komme igennem denne corona-tid med færest mulige tab. Udfordringen er også hvordan vi kan drage nytte af denne tid. Hvordan vi kan tage ting med os videre, som kan berige vores liv, vores arbejde, vores familie, vores samfund osv. For der er rigtig meget vi kan lære. Med omtanke og omhu, så tror jeg, at vi vil kunne blive stærkere og klogere pga denne corona-tid.