Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Overlade Pastorat

Stillingen er med primær tjeneste i Ulstrup-Gundersted sogne. Karin Hasling tiltræder stillingen pr. 1. januar 2021

Karin Hasling

Karin Hasling er pr. 1. januar 2021 ansat som 75% sognepræst i Overlade Pastorat med primær tjeneste i Ulstrup-Gundersted sogne, Vesthimmerlands Provsti.

Karin Hasling kommer fra en stilling som sognepræst i Randers Provsti, Aarhus Stift.

Viborg Stift ønsker Karin Hasling tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

 

Karin fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Efter 4 år som ”Vikaren fra Vesterbølle” skal jeg fra 1. januar, 2021, til at finde ud af, hvordan man er ”Fuldtids 75% præst” i Ulstrup og Gundersted sogne – for nu at bruge provst Hanne Petersens udtryk – og det glæder jeg mig meget til.

Som ganske ung ville jeg gerne være præst, men i stedet for blev jeg Shipping man og arbejdede i 25 år i forskellige eksportvirksomheder. Jeg læste teologi på 6 år på Københavns universitet, før jeg i 2009 blev ordineret til en vikarstilling på Fyn. Efter 7 år på Fyn – dels som vikar, dels i fast embede – flyttede jeg i 2017 til Vesterbølle for at være tættere på min eneste datter, hendes mand og børn – og det har jeg ikke fortrudt. Vesthimmelændingene har taget godt imod mig – selvom jeg oprindelig kommer fra København.

For mig er det at være præst muligheden for at formidle det kristne budskab til alle mulige forskellige mennesker – store og små, unge og gamle; dem, som har fået de bibelske historier ind med modermælken og dem, som møder beretningerne om Moses, Jesus og alle de andre for første gang. Jeg elsker variationen i at mødes med de unge, som skal have døbt deres børn, og familien, som skal tage afsked med deres døde … og alt det indimellem. For mig er præstens rolle meget varieret – man vil møde mig både ved gudstjenester og kirkelige handlinger og over køledisken i Brugsen eller ude på en vandring i vores skønne natur. Det ene møde er ikke ”finere” end det andet – de er bare forskellige og i alle situation er vi præst og menighed for hinanden.

Jeg skal lære at være præst på de sociale medier, men omvendt tror jeg, at det er nødvendigt, at vi også ”mødes” på Facebook – vi lever i en digital tidsalder, hvad enten vi vil det eller ej, og Folkekirkens vigtigste opgave er det, som den altid har været; nemlig at være der for folk i sognene, hvor og når de har brug for os. Vi har en stor og meget synlig opgave i forbindelse med de store livsændringer, men vi har en lige så stor, men knap så synlig opgave i hverdagen – både med sjælesorg og undervisning – og den opgave glæder jeg mig til at være med til at løfte i Hornum og omegn.