Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Fonnesbæk Pastorat

Peter Krabbe-Larsen tiltræder stillingen pr. 1. december 2021

Sognepræst Peter Krabbe-Larsen er pr. 1. december 2021 ansat som sognepræst (kbf) i Fonnesbæk Pastorat.

Peter Krabbe-Larsen er allerede et kendt ansigt i Viborg Stift, idet han kommer fra en stilling som sognepræst i Struer Provsti.

Viborg Stift ønsker Peter Krabbe-Larsen stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

Sognepræst Peter Krabbe-Larsen, ny sognepræst i Fonnesbæk Pastorat pr. 1. december 2021

Peter Krabbe-Larsen fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

 

Hvad er din baggrund?

Jeg har prøvet lidt at hvert i mit liv. Jeg lærte allerede da jeg var missionærbarn i Etiopien, at vi virkelig havde noget at være taknemmelige for her i Danmark. Hvordan det skulle komme til udtryk i mit liv, det var jeg ikke klar over og den tanke har også ført mig mange forskellige steder hen. Jeg blev præst som ret ung i Tjørring og Hedeager sogne og skiftede efter nogle år til at arbejde som miljøsocial arbejder i Ringkøbing amt. Her gik jeg på gaden og talte med mennesker der havde behov, primært mennesker med misbrugsproblemer. Siden har jeg været en del andre steder også, men kom tilbage til præstegerningen for 8 år siden og har bare fundet min plads her. Jeg stortrives ved at være præst og møde mennesker i alle mulige livssituationer.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?

Den største udfordring, vi har som mennesker i Danmark er nok, at de fleste af os kan klare os selv, uden hjælp fra andre og Gud. Det betyder, at børn kan flytte langt fra deres forældre og lade dem bo på en plejehjem når de ikke længere kan klare sig selv. Dem der er gift kan blive skilt, for det kan man godt klare økonomisk, og rigtig mange vælger også bare at klare sig selv og bo alene. For mig og se, så gør det at mennesker bliver ensomme og også virkelig kommer i krise, når man ikke længere kan klare sig selv. Ansvaret ligger kun på dig, der er ingen at dele det med, hverken mennesker eller Gud. Det ser jeg som en meget stor udfordring, som vi kæmper med her i Danmark.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Jeg holder  rigtig meget af alle de mange møder jeg får med mennesker som præst, både i sorg og glæde. Det er fantastisk at få lov til at få del i menneskers liv, som vi gør det som præster. Så holder jeg rigtigt meget af gudstjenesten, både den ”almindelige” højmesse og alle festgudstjenesterne, familiegudstjenester og alle mulige andre slags, hvor vi møder hinanden

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag

Folkekirkens vigtigste opgave er og bliver at pege på Guds Søn, Jesus Kristus som kom til jord for vores skyld. At der, med det han har gjort for os, er et tilgivelsens rum, som alle kan komme ind under. Vi er og skal være modpolen til Nul-fejls kulturen. I kirken er der plads til alle som begår fejl. Og det er så vores opgave i kirken at få det budskab fortalt så alle kan forstå det, uden at gå på kompromis med indholdet.