Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Brøndum-Hvidbjerg-Håsum-Ramsing Pastorat

Dorte Ponsgård tiltræder stillingen den 1. juli 2020

Dorte Ponsgård

Dorte Ponsgård er pr. 1. juli 2020 ansat som ny sognepræst i Brøndum-Hvidbjerg-Håsum-Ramsing Pastorat, Salling Provsti.

Dorte Ponsgård er nyuddannet præst, og skal ordineres af biskop Henrik Stubkjær ved en Ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke søndag den 28. juni 2020 kl. 16.30. Ordinationsgudstjenesten er åben for alle, og alle skal være hjertelig velkommen.

Viborg Stift ønsker Dorte Ponsgård stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

 

Dorte fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

 • Hvad er din baggrund? 
  Min baggrund 
  Jeg er 60 år, vokset op i en forstad til Aarhus tæt på skov og strand. Hvor vi i familien især brugte stranden meget. Dengang havde de fleste børn meget skemafri fritid, det havde jeg også. En af mine store interesser var læsning, derfor var mit eftermiddagsjob som bogopsætter på det lokale bibliotek alletiders for mig.  
  Efter realeksamen prøvede jeg mange ting blandt andet pædagogmedhjælper, højskoleophold, kunstskole og arbejde på Kvindemuseet. 
  Da jeg som 24-årig var færdig med min barselsorlov, uddannede jeg mig til pædagog. Derefter arbejdede jeg som pædagog i mange år, hvor jeg mest arbejdede på daginstitutioner med børn fra 0-12 år.   
  Undervejs blev jeg tiltagende optaget af teologien og tilbragte en uddannelsesorlov med at gå på årskursus i teologi på folkeuniversitetet.  
  Efter at have taget HF enkeltfag og Latinprøven blev jeg optaget på Teologistudiet i Aarhus i 2000.  
  Et par år i forvejen havde jeg mødt min mand og var flyttet sammen med ham og vore tilsammen tre børn. Efter tre års studier troede jeg, det var bedre at lave noget andet. Vi flyttede til Mors, hvor jeg arbejdede deltids som pædagog og ellers passede vores store grund og de får, vi havde til at gå på den.  
  Jeg længtes meget tilbage til teologien og begyndte at læse igen i 2015. Denne gang lykkedes det. Jeg blev cand. teol. i 2019 og blev færdig på Pastoralseminariet i december samme år. *
  Nu har jeg fået lige det embede, jeg helst ville have og glæder mig meget til at komme i gang. 
   
 • Hvorfor blev du præst? 
  Lysten til at blive præst kom gradvist da jeg var i 30érne. Der spillede undervisningen i teologi på folkeuniversitetet en stor rolle. Vi gjorde meget ud af at behandle teksterne eksistentielt og se vores eget liv i lyset af dem. Det var en stor inspiration.  
   
 • Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag? 
  Tempoet og informationsmængden skaber en støj, der gør det er vanskeligt at opdage, hvad der virkelig betyder noget i vores liv. Det vil oftest vise sig at være kærligheden og relationen til de nærmeste, men også det at få plads til at være et ordentligt menneske i bredere forstand. Som præst mener jeg også, det gælder om at tage sig af sit åndelige liv og turde stå ved sin tro.
   
 • Hvad holder du mest af i dit virke som præst? 
  (Det vil jeg vente med at svare på til jeg har erfaring med at være præst.) 
   
 • Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag? 
  Folkekirken skal fortsætte det gode arbejde, der allerede er i gang med at blive en større del af folks bevidsthed og dermed det folkelige fællesskab. Altså i endnu højere grad være  et sted, folk finder det naturligt at komme, fordi de føler sig velkomne, og fordi det beriger deres liv.