Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst ansat i Aars Pastorat

Knud Erik Weinkouff Hansen tiltræder stillingen den 1. juni 2023

Knud Erik Weinkouff Hansen er pr. 1. juni 2023 ansat som sognepræst i Aars Pastorat, Vesthimmerlands Provsti.

Knud Erik Weinkouff Hansen kommer fra en stilling som sognepræst i Aalborg Stift.

Viborg Stift ønsker Knud Erik Weinkouff Hansen stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

 

• Hvad er din baggrund?  Jeg er født og opvokset i Vendsyssel i en familie med forældre og fire børn. Jeg var i mange år KFUM spejder, og brugte meget tid på sport, primært fodbold. Arbejdsmæssigt er jeg udannet landmand (næsten) og har i min studietid være kirketjenervikar og handicaphjælper.   • Hvorfor blev du præst? Det er ikke så enkelt at svare kort på. Men højskoleophold på Haslev udvidede Højskole skubbede til interessen for kirke og eksistentielle spørgsmål.   • Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?  Det er, at vi stiller alt for store krav til os selv og til andre. Der er et modeord der lyder: få styr på sit liv. Det er bare ikke så enkelt, og børn og unge trives rigtig dårligt med at leve op til det. Og så har vi en stor opgave i at skabe et rummeligt samfund, hvor der er plads til alle, herunder mennesker, som af forskellige grunde kommer til vores land  • Hvad holder du mest af i dit virke som præst?  Det vil være lettere at sige, hvad jeg ikke holder af. Vi bruger ofte meget tid på interne møder. Det skal vi være bedre til at begrænse, for tiden går fra andre vigtige opgaver, eller også bliver arbejdsdagene meget lange.   • Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?  Det er, at forkynde relevant uanset om det er til gudstjenester, kirkelige handlinger eller i fx konfirmandforberedelsen Derudover mener jeg, at Folkekirken har en stor opgave i, at udfolde det diakonale arbejde til dem, som ikke så ofte kommer af sig selv. Folkekirken har stort succes med alle mulige aktiviteter og der kommer mange til disse tilbud. Men der er mange mennesker rundt i alle hjørner af landet, som trænger til, at vi vil møde dem, der hvor de er.

Knud Erik Weinkouff Hansen
 

Knud Erik Weinkouff Hansen fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

 

Hvad er din baggrund?

Jeg er født og opvokset i Vendsyssel i en familie med forældre og fire børn. Jeg var i mange år KFUM spejder, og brugte meget tid på sport, primært fodbold. Arbejdsmæssigt er jeg udannet landmand (næsten) og har i min studietid være kirketjenervikar og handicaphjælper.

Hvorfor blev du præst?
Det er ikke så enkelt at svare kort på. Men højskoleophold på Haslev udvidede Højskole skubbede til interessen for kirke og eksistentielle spørgsmål.


Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag? 
Det er, at vi stiller alt for store krav til os selv og til andre. Der er et modeord der lyder: få styr på sit liv. Det er bare ikke så enkelt, og børn og unge trives rigtig dårligt med at leve op til det. Og så har vi en stor opgave i at skabe et rummeligt samfund, hvor der er plads til alle, herunder mennesker, som af forskellige grunde kommer til vores land


Hvad holder du mest af i dit virke som præst?
Det vil være lettere at sige, hvad jeg ikke holder af. Vi bruger ofte meget tid på interne møder. Det skal vi være bedre til at begrænse, for tiden går fra andre vigtige opgaver, eller også bliver arbejdsdagene meget lange.


Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag? 
Det er, at forkynde relevant uanset om det er til gudstjenester, kirkelige handlinger eller i fx konfirmandforberedelsen

Derudover mener jeg, at Folkekirken har en stor opgave i, at udfolde det diakonale arbejde til dem, som ikke så ofte kommer af sig selv. Folkekirken har stort succes med alle mulige aktiviteter og der kommer mange til disse tilbud. Men der er mange mennesker rundt i alle hjørner af landet, som trænger til, at vi vil møde dem, der hvor de er.