Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny præst i Gullestrup samt Korshærspræst i Herning

Julius Sommer er tiltrådt stillingen pr. 1. marts 2021

Julius Sommer er pr. 1. marts 2021 ansat som sognepræst (kbf) i Gullestrup Pastorat, Herning Søndre Provsti samt som Korshærspræst i Herning.

Der er tale om en fuldtidsstilling, fordelt med 75% sognepræstestilling og 25% korshærspræst.

Julius Sommer kommer fra en stilling som sognepræst i Ribe Stift.

Viborg Stift ønsker Julius Sommer stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

Julius Sommer: Ny sognepræst i Gullestrup Pastorat og Korshærspræst i Herning

Julius Sommer: Ny sognepræst i Gullestrup Pastorat og Korshærspræst i Herning

Julius Sommer fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Jeg hedder Julius Sommer, og jeg blev færdiguddannet fra teologi på Aarhus Universitet og Pastoralseminariet i Aarhus i 2017, og fra marts 2019 indtil nu har jeg været præst i Bryndum og Vester Nebel lige nord for Esbjerg.

 

Min kirkelige baggrund er ganske almindelig, idet jeg er døbt og konfirmeret som så mange andre, men da jeg var 22 år gammel og læste tysk på Aarhus Universitet, begyndte jeg at interessere mig for kristendom igen og fik lyst til at arbejde som præst.

I mit speciale beskæftigede jeg mig med det moderne menneskes jagt på identitet ved at gennemanalysere og nærlæse romanen ‘Jeg er ikke Stiller’ af den schweiziske forfatter Max Frisch. Han sætter fingeren på identitetstabet, som det moderne menneske oplever, i og med at de gamle fortællinger om os selv langsomt afvikles og dør. 

Emnet er stadig højaktuelt, fordi vi mennesker til hver en tid prøver igennem ord, handlinger og markører at fortælle en historie om os selv - måske endda i flere forskellige situationer og kontekster og flere gange i livet.

Et af kirkens bidrag til denne jagt på identitet er i et vist omfang at afvikle fortællinger og gå ind i menneskers liv og fortælle dem, at de først og fremmest er skabt i Guds billede og er Guds børn før alle andre selvopfundne identiteter.

Det forsøger jeg at fortælle i mine prædikener og igennem mit arbejde i det hele taget.

Jeg glæder mig til at være præst i Gullestrup og i Kirkens Korshær i Herning!