Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Ny sognepræst i Bøvling-Flynder-Møborg-Nees

Simon Damgaard Bakbo tiltræder stillingen den 1. april 2021

Simon Damgaard Bakbo er pr. 1. april 2021 ansat som kirkebogsførende sognepræst i Bøvling-Flynder-Møborg-Nees Pastorat, Lemvig Provsti.

Viborg Stift ønsker Simon stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

Simon er nyuddannet præst og skal ordineres af biskop Henrik Stubkjær ved Ordinationsgudstjeneste i Viborg Domkirke søndag den 11. april 2021 kl. 16.30.

Simon Damgaard Bakbo

Simon Damgaard Bakbo

Simon fortæller lidt om sig selv og sin baggrund:

Hvad er din baggrund?

Jeg er vokset op ude på den jyske hede i Haderup, i en familie, hvor kirke og kristendom altid har været en naturlig ting. Jeg er vokset op på landet og derfor har lokalsamfund, relationer og nærvær altid været noget, der har fyldt, ligesom jeg har oplevet mine forældre været lokalt engageret og tage ansvar. Jeg har været i Grønland af to omgange, hvor jeg har oplevet noget af det samme, som har været med til at forme den, jeg er i dag. Alt det er noget af det, jeg og håber og tænker at kunne tage med mig ud i mit fremtidige embede.

Hvorfor blev du præst?

Det er et godt spørgsmål, som det er svært at svare kort på, men skåret helt ind til benet, ønsker jeg at gøre en forskel for mennesker og som præst er det muligt i mødet med menneskelivet i alle dets facetter. Derudover har jeg altid syntes at det med tro og kristendom er spændende, hvorfor det var oplagt at læse teologi. Kirken og evangeliets budskab tænker jeg er meget relevant, hvorfor jeg også gerne vil være med til at give det form og indhold i dag, så mennesker hører og tror evangeliet, kirkens glædelige budskab. Derfor har jeg valget at blive præst. Og jeg glæder mig til at komme i gang!

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?

Lige nu ser jeg, at en udfordring er, at vi mennesker er på hele tiden og skal skabe os selv særligt via sociale medier og internettet mv. Man får et indtryk af, at alt og alle relationer og netværk er lige gyldige i vores liv, og når det er det, ender det paradoksalt nok med at blive ligegyldige. Mennesket har brug for at finde ud af, hvad der er vigtigt i livet, at være nærværende og finde ud af, hvad det er, der gør os mennesker til særlige mennesker hver især.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Jeg er nyuddannet, så jeg har ikke prøvet alverden endnu, men jeg ser frem til mødet og relationerne med mennesker. Jeg glæder mig til forhåbentlig at kunne være med til at gøre en forskel for mennesker både ved samtaler, gudstjenester og fællesskabet i kirke og lokalsamfund og som præst at pege hen på evangeliets budskab.

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?

At italesætte og fastholde vigtigheden af, at mennesket også er ånd i et samfund, hvor det fylder mindre og mindre.