Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Barselsvikar ansat i Nordsaling-Fur Pastorat

Claus Henry Olsen tiltræder stillingen den 3. august 2022

Claus Henry Olsen er ansat som barselsvikar i Nordsalling-Fur Pastorat (Glyngøre-Sæby-Vile-Selde-Åsted-Junget-Thorum og Fur sogne), Salling Provsti.

Claus Henry Olsen tiltræder vikariatet den 3. august 2022.

Claus Henry Olsen er allerede et kendt ansigt i Salling Provsti og Viborg Stift, idet han tidligere gennem flere år har været ansat som sognepræst i Salling Provsti.

Viborg Stift ønsker Claus Henry Olsen stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

Claus Henry Olsen

Claus Henry Olsen

Claus Henry Olsen fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

Jeg er født i Aalborg i 1953 i et almindeligt borgerligt hjem, og kom med i aktivt kirkeligt arbejde gennem KFS i gymnasietiden. Herefter forsøgte jeg at studere matematik/datalogi, men det var over evne. Derefter nogle måneder som reservepostbud i Aalborg og derpå et dejligt ophold på Luthersk Missionsforenings Høj- og bibelskole i Hillerød. Det var startskud til at læse teologi på Århus Universitet med læseplads på MF sommeren 1973.

I studietiden boltrede jeg mig i fem år som fysiklærer på den nystartede kristne friskole Jakobskolen i Århus, og førte op til 9. klasse-eksamen tre gange.  Fysikundervisningen sammen med familiestiftelse med min dejlige hustru Elisabeth Wagner Olsen og de børn som kom til, udstrakte imidlertid studietiden noget. Jeg blev kandidat i 1984 og blev kaldet til sognepræst i Boddum og Ydby sogne i Sydthy et år senere. Skønne 17 år blev det til i Thy. Vi flyttede med vore nu syv børn til Fur sogn i julen 2000. Her blev vi til pensionering i 2020. Når jeg skriver ´vi´ er det med stor glæde, for min hustru og jeg har været tæt knyttede med hver vores gaver og evner til de sogne, hvor vi har gjort tjeneste i.

Jeg blev i efteråret 2020 tilknyttet Selde og omliggende sogne som barselsvikar. Sommeren 2021 tilknyttet Fur sogn som vikar til ny præst blev ansat, og igen fra efterår 2022 nu som barselsvikar i Selde - og så må vi se hvor lang tid det varer :-) Jeg synes, at det har været gode vikar-år sammen med menigheder, hvor vi kender hinanden!

Mit kirkelige ståsted er konservativ evangelisk luthersk med stigende glæde over naturen og naturvidenskab