Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Barselsvikar ansat i Karup Pastorat

Herluf Steen Christensen tiltræder vikariatet den 14. juni 2021

Herluf Steen Christensen er fra den 14. juni 2021 til og med den 31. oktober 2021 ansat som konstitueret sognepræst i et barselsvikar i Karup Pastorat, Viborg Østre Provsti.

Herluf Steen Christensen er allerede et kendt ansigt i Viborg Stift, idet han tidligere har haft vikariater i Viborg Stift, senest i Hinge-Vinderslev Pastorat.

Viborg Stift ønsker Herluf Steen Christensen stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

 

Herluf Steen Christensen

Herluf Steen Christensen

Herluf Steen Christensen fortæller lidt om sig selv og sin baggrund

 

Hvad er din baggrund?

Min baggrund for ansættelse i Karup er næsten 30 års ansættelse i en fast stilling som sognepræst på Hobro-egnen. I sommeren 2019 valgte vi at flytte til Bjerringbro, og jeg har siden da haft vikariater som præst i bl.a. Sahl-Gullev og Bjerringbro og i Hinge og Vinderslev sogne.

Hvorfor blev du præst?

Det er længe siden, jeg blev præst – og skal det siges meget kort hvorfor jeg blev det, var det vel Guds kald. Stille og roligt og uden dramatik blev interessen for at gå den vej vakt i mig. Og jeg er stadig præst, fordi det fortsat er vigtigt, at det kristne budskab bliver forkyndt og børn og unge bliver oplært i den kristne tro.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

Jeg holder meget af mødet med mennesker i glæde og sorg – ved dåb, konfirmation, bryllup og begravelse. Og i samtaler om det, der nu fylder i menneskers liv. Og jeg holder meget af at medvirke i gudstjenester og kirkelige handlinger for derigennem at bringe håb og trøst og nyt lys ind i menneskers liv.