Fortsæt til hovedindholdet
Aktiviteter
19.11.23 Forbønsgudstjeneste

Forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne

Alle er velkomne, når der for tiende år i træk afholdes forbønsgudstjeneste for verdens forfulgte kristne. Det sker i Viborg Domkirke den 19. november 2023 kl. 16.30.

Mange steder i verden er religionsfriheden under alvorligt pres. Mennesker bliver hver dag forfulgt, diskrimineret og chikaneret på grund af deres tro og overbevisning. Årets forbønsgudstjeneste er en anledning til at bede for disse mennesker og vise solidaritet med dem.

Fokus på Eritrea

Biskop Henrik Stubkjær leder forbønsgudstjenesten, mens prædikenen holdes af den eritreiske gospelsangerinde Helen Berhane. Hun var udsat for fængsling og tortur på grund af sin kristne tro, før hun kom til Danmark som flygtning. På organisationen Open Doors’ liste over lande med størst forfølgelse ligger Eritrea nu på fjerdepladsen.

Helen Berhane vil også synge en sang undervejs i gudstjenesten, og efter gudstjenesten – hvor alle inviteres over i Sognegården til en sandwich – vil hun fortælle lidt mere om sin egen historie.

Lystænding og musik

Gudstjenesten indledes med en procession. Her vil børn fra forskellige lande bære lys op gennem kirken. Under gudstjenesten er der mulighed for selv at tænde et lys som en bøn for verdens forfulgte. Asylkoret fra Udrejsecentre Kærshovedgård vil desuden medvirke i gudstjenesten, som simultantolkes til både engelsk og farsi.

Yderligere information

Har man spørgsmål til gudstjenesten eller behov for yderligere oplysninger, fotos m.m., kan stiftspræst Peter Fischer-Nielsen kontaktes på e-mail pfn@km.dk eller tlf. 2399 8840.